Permanenta håret - All information om att permanenta håret


Frågor och Svar om att permanenta håret

Frågor om att Permanenta Håret

Det finns många frågor och funderingar inför att man ska permanenta håret, framförallt första gången. Nedan finns några av de vanligaste frågorna om hårpermanent.

Kan mitt hår skadas av att permanentas?

Håret påverkas av permanentningen vilket är anledningen till att håret permanentas. De som händer med håret är att de blir torrare efter att ha permanentats och det påverkas mer av en hård permanentning.

Ditt hår kan skadas och förstöras av permanentvätskan suttit i för länge och resultatet kan bli i värsta fall att allt hår faller av eller att du får brännskador i hårbotten.Hur tar jag hand om mitt permanentade hår?

Det finns speciella preparat som är bra att använda för permanentat hår. Detta gäller både schampo och balsam men också olika inpackningar och fuktgivare som minskar påverkan av hårfläktar och hårborstar.

Vissa av fuktgivarna ger viss extra lockighet och vågighet i håret. För att motverka kluvna och torkade hårtoppar kan glansgelé användas.

Hur länge sitter hårpermanenten i?

Skadas Håret av Permanent?

En hårpermanent sitter kvar till dessa att håret vuxit ut. Dock så kan en permanent avta i styrka vilket minskar lockigheten i hår som har permanentats. Hur mycket permanenten avtar beror dels på ditt hår men även på hur hård permanenten var från början.